Dissabte 15 Desembre 2018
Actualitat / Actualitat

Actualitat

Maig 18

Fronteres

Del 7 al 18 de maig les escoles de Menorca es mobilitzen a favor dels drets de les persones migrants i refugiades. Ho fan amb una presentació de materials elaborats sobre aquest tema i amb la dinàmica vivencial FRONTERES on famílies i alumnes viuen en primera persona el que es genera en aquests espais de trànsit i reflexionen sobre els estereotips i/o prejudicis que impregnen les migracions.

L’objectiu d’aquesta acció, emmarcada en el programa Xarxa de Centres Educatius Cooperants que impulsa el Fons Menorquí, és visibilitzar la realitat de les migracions al món.

La mobilitat és un aspecte universal de la humanitat. Les persones sempre hem estat mòbils. Les raons per migrat són tantes com migrants hi ha i aquestes raons sovint es sobreposen. Les motivacions personals, la pobresa, els conflictes, els desastres naturals, els violacions de drets humans, i la discriminació de gènere són solament alguns factors que poden exercir un paper en la decisió de migrar.

El dret a sortir del propi país està reconegut per la Declaració Universal dels Drets Humans i és un component essencial de la llibertat humana i, com a tal, ha de ser salvaguardat. Al món hi ha 232 milions de migrants internacionals i 740 milions de persones desplaçades que actualment veuen perillar aquest dret a causa d’unes polítiques migratòries que criminalitzen les persones migrants i les que les rescaten, que fomenten un discurs de por i rebuig de l’altre i que busquen el tancament de fronteres, la creació d’una Europa Fortalesa.

Davant aquest situació el paper de la ciutadania és cada vegada més important. Visibilitzar la interdependència que ens connecta amb la resta de regions i persones i actuar, demostrar i crear noves possibilitats de viure i conviure en societats més acollidores i interculturals és indispensable.

La Xarxa de Centres Educatius Cooperants ha començat a fer camí per fer-ho i està oberta a totes les escoles i instituts de l’illa que s’hi vulguin sumar.

Compartim algunes de les imatges de les activitats d'aquests dies.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEIP Àngel Ruiz i Pablo (Es Castell)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEIP Sa Garriga (Sant Lluís) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEIP Margalida Florit (Cituadella) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEIP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEIP Francesc d'Albranca (Es Migjorn)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEIP Mare de Déu del Toro (Es Mercadal)

 
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web Acceptar | Com configurar