Dissabte 15 Desembre 2018
Actualitat / Actualitat

Actualitat

Ampliem termini d'inscripció fins el 25 de juny!

Caravana Obrint Fronteres 2018

LCaravana Obrim Fronteres és una xarxa d’activisme que treballa per sensibilitzar i mobilitzar la societat en la defensa dels drets de les  persones en cerca de refugi.

Es tracta d’una iniciativa d’àmbit estatal i amb visió internacional que està formada per diferents col·lectius i persones que s’organitzen de forma coordinada des d’una perspectiva feminista i antiracista.

L’activitat central de la xarxa és l’organització d’una acció de denúncia itinerant en la qual centenars de persones ens desplacem juntes des de diferents punts de l’Estat i cap a una destinació estratègica per conèixer de primera mà la situació de les persones migrants i refugiades, denunciar la vulneració de drets que generen les polítiques migratòries i de tancament de fronteres, teixir xarxes de col.laboració, i aprendre de les experiències d’acollida exitoses.

On? Després d’haver viatjat fins a Grècia (2016) i Melilla (2017), enguany la Caravana parteix de Catalunya i es dirigeix rumb al sud d’Itàlia per posar el focus en el trajecte entre Líbia i Itàlia, la ruta principal d’entrada marítima a Europa i la més llarga, perillosa i mortífera.

Quan? Del 13 al 22 de juliol de 2018.

Per què? Itàlia i el Mediterrani central s’han convertit en el punt més calent de la vergonya migratòria de la UE, on té lloc una flagrant vulneració dels drets fonamentals. Davant d’aquest escenari, la Caravana 2018 vol denunciar l’impacte que les polítiques migratòries europees i de control fronterer tenen sobre la vida de desenes de milers de persones en cerca de refugi.

Com? La Caravana s’organitza des de diferents territoris de l’Estat espanyol que, alhora, treballen a través de diferents comissions (Coordinació, Logística, Extensió,Comunicació , Accions).

Trobaràs més informació a https://abriendofronteras.net/italia2018/

 

Véns?

Clicka a la següent imatge i omple la teva inscripció

Ajuts econòmics 

El Fons Menorquí de Cooperació, amb la col.laboració de Caixa Colonya ofereix diverses beques d’entre 100 i 270 euros per les persones participants a la Caravana 2018 fins un màxim de 1.620 euros.

Resolució primer període d'inscripcions (fins el 20 de juny): 6 beques concedides. 

Import disponible segon període d'inscripcions (del 21 al 25 de juny): 470 euros

 

Quines despeses es poden cobrir amb l’ajut econòmic?

L’ajut econòmic d’aquesta convocatòria es per  cobrir les despeses de desplaçament de les persones participants a la Caravana 2018. 

 

Qui la pot sol.licitar? Requisits

-    Qualsevol persona interessada en participar a la Caravana Obrint Fronteres 2018. La Caravana està oberta a persones de qualsevol edat. Tanmateix es demana que els o les menors que vulguin participar-hi venguin obligatòriament acompanyats d’una persona adulta que se’n faci responsable.  

-     Compromís de realitzar activitats de retorn a Menorca  durant el 2018

 

Compromisos de la persona beneficiària de l’ajut econòmic:

-  Complir les recomanacions de salut i seguretat

-  Participar de les activitats prèvies i/o posteriors a la Caravana per tal de donar a conèixer la realitat de les persones migrants i refugiades al sud d’Itàlia entre la població de Menorca.

 

Criteris que es valoraran per a l’atorgament dels ajuts econòmics:

 

-   Nivell ingressos

o   Atur o menys de 1.000 euros..................  ajuts de 270 euros

o   Entre 1.000 i 1.500 euros......................... ajut de 170 euros

o   Més de 1.500 euros ................................  ajut de 100 euros

 

-    Ser membre d’algun col.lectiu, entitat o servei municipal vinculat amb persones migrants i/o refugiades

En En el cas de rebre més sol.licituds que els ajuts disponibles, l’atorgament es farà per sorteig prioritzant les de menor nivell d’ingressos. 

Documents relacionats
 
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web Acceptar | Com configurar