Dimecres 24 Abril 2019
Actualitat / Actualitat

Actualitat

8/04/2019

Oberta la convocatòria d’ajuts d’habitatge per a persones refugiades

El Fons Menorquí de Cooperació inicia aquest 8 d’abril el plaç per a presentar sol·licituds d’ajuts prevists en el Pla d’acollida de persones refugiades de Menorca. La finalitat d’aquesta convocatòria és donar resposta a la necessitats per a cobrir les despeses d’habitatge de les persones que han presentat i se’ls ha admès la sol·licitud de protecció internacional en els darrers sis mesos i que, no havent-se acollit al programa estatal per les raons que sigui, no disposin d’ingressos suficients per cobrir les despeses d’habitatge. 

Els ajuts es concediran inicialment per un import màxim de sis mesos, període que es podrà prorrogar en casos d’especial vulnerabilitat. L’import es destinarà a cobrir despeses relacionades amb l’entrada d’habitatge (fiança i agència), mensualitats de lloguer d’habitatge o habitació i subministraments bàsics de llum i aigua.

En total el Fonts destinarà un import màxim de 114.413 € corresponents al pot d’habitatge del Pla d’Acollida de Menorca. Aquesta quantitat es podrà ampliar en el supòsit d’aportacions expresses de tercers per a contribuir al finançament de l’objecte de la convocatòria i que s’hagin concretat posteriorment a l’aprovació d’aquesta.

Les persones que vulguin acollir-se a aquesta ajuda hauran de presentar la sol·licitud a través dels serveis socials municipals. Tenen des d’avui fins al 30 de novembre de 2019.

 

Replantejament del Pla d’Acollida

Aquesta convocatòria respon al nou protocol d’ajuts per a les persones demandants d’asil. Aquest nou protocol fou aprovat per la Junta de Govern del Fons el 28 de març de 2019 davant la manca de resposta de peticions d’ajudes de persones derivades del programa estatal d’acollida degut al context actual en matèria de migració i asil.

En cas que, per raons alienes al Fons Menorquí, finalment no s’executi la totalitat d’aquesta partida, l’import resultant es destinarà a reforçar els projectes d’ajuda humanitària a persones refugiades en els països d’origen o de trànsit que, per diferents raons, han renunciat d’entrar al programa estatal d’acollida. 


 
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers d'anàlisi per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web Acceptar | Com configurar